Японці винайшли гаманець, який тікатиме від господаря-марнотратця

Гаманець, який тікатиме від господаря-марнотратця

Гаманець, який тікатиме від господаря-марнотратця

Шопінг… Дивне явище, яке в жінок викликає радісні усмішки, а в чоловіків – передінфарктний стан…

Напевне, кожна жінка мріє про чоловіка, який би давав їй на шопінг стільки, скільки вона зможе витратити. Але ось чоловіки на все це дивляться по-іншому, і їм (не всім, а справжнісіньким скнарам) аж щелепи зводить, коли вони спостерігають, з якою легкістю за вітром летять зароблені непосильною працею гроші…

Японські вчені вирішили допомогти таким чоловікам, винайшовши гаманець, який тікатиме від надто марнотратного господаря. І якщо чоловіки запасуться такими гаманцями, багатьом дамам доведеться поставити на шопінгу хрест.

Якщо ж відкинути жарти набік, то такий гаманець, говорять розробники, дозволить кожному контролювати власні витрати, застерігаючи від необдуманих та непотрібних покупок, що в кінцевому результаті призведе до солідної економії особистих коштів.

Винахід японців отримав назву «Живий гаманець» (Living wallet), однак, слідуючи моді, його було б доцільніше назвати розумним.

Щоб скористатися гаджетом, власник мобільного телефону повинен синхронізувати пристрій з додатком-планувальником особистого бюджету. Гаманець збиратиме інформацію про купівельні звички свого власника, озброюватиметься іншою цінною інформацією, а вже тоді робитиме висновки, чи варто купувати той чи інший товар, чи ні.

Крім того, отриману з додатку на мобільному пристрої інформацію гаманець зіставлятиме з коштами, що знаходяться всередині в ньому. Аналізуючи різницю, він видаватиме відповідні команди. Якщо коштів у гаманці достатньо, гаманець преспокійно допомагатиме власникові здійснювати найвигідніші покупки, розповідаючи про акції та знижки стосовно товарів у Інтернет-магазині Amazon.

Та якщо кошти добігають кінця, гаманець вмикатиме захисні механізми, покликані вберегти його від повного спустошення. Спочатку гаманець спробує втекти від свого господаря, використовуючи для цього спеціальні коліщатка. Якщо ж його схоплять і спробують спорожнити, пристрій почне «кричати». Якщо і це не допоможе, гаманець надішле SMS-повідомлення мамі, дружині чи іншій зазначеній заздалегідь людині.

Поки що не повідомляється, чи надійде “живий гаманець у масовий продаж, чи залишиться просто веселим жартом японських інженерів. Та все ж він основну свою роль виконав – привернув увагу любителів екзотики.

Поділитися в соц. мережах

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *