Відбулося засідання Студентської ради Києва

_MG_020824 грудня 2013 року у Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова відбулося засідання Студентської ради м. Києва. У зустрічі взяли участь члени ради – голови та представники студентського самоврядування вищих навчальних закладів Києва.

Координатор Студентської ради Києва Артем Нікіфоров під час засідання зазначив, що студентський рух і студентське самоврядування у тому вигляді, у якому вони існують зараз, потребують суттєвого вдосконалення.

«Перш за все, йдеться про те, що попри існуючу єдину вертикаль легітимних органів студентського самоврядування, окремі політики і політичні сили здійснюють спроби сформувати свої студентські організації, які претендують на статус таких, що представляють не лише самих себе, а й усе студентство. Ми вкотре наголошуємо: як не може бути в одному домі два господаря, так і не може бути у студентському русі одразу декілька головних. І ми маємо повне право говорити настільки категорично, оскільки лише органи студентського самоврядування формуються на загальних виборах за участю всіх студентів, а відтак – представляють позицію всього студентства», – наголосив Артем Нікіфоров.

Окрім того, він звернув увагу на фінансування органів студентського самоврядування. Зокрема, Координатор Студентської ради Києва зазначив, що відповідно до статті 38 Закону України «Про вищу освіту» на студентське самоврядування повинно виділятися не менше ніж 0,5% спеціального фонду вищого навчального закладу: «Студентська рада Києва бере на себе зобов’язання виробити рекомендації вищим навчальним закладам Києва щодо вдосконалення роботи органів студентського самоврядування».

Перелiк використаних джерел:
http://vnz.org.ua/novyny/studentstvo/5297-vidbulosja-zasidannja-studentskoyi-rady-kyeva

Подiлитися у соцiальних мережах

Share to Google Plus
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex
Коментарi та розмiщення посилань заборонено.

Коментарi закритi.