Розумний будинок (Smart house) для готелів Житомира

У Житомирі , у зв’язку з відсутністю якісних готелів , відкрити готельна справа є дуже перспективним в плані розвитку та інвестування .

Готель , це по суті звичайний “будинок ” з мебльованими кімнатами , зонами відпочинку для тимчасового проживання мандрівників . Системи автоматизації Розумний будинок (або Smart House ) , дозволяють спростити управління готелем до мінімуму. Щоб власники та управляючі могли сконцентріроватся у своїй роботі на більш важливі речі.

Системи автоматизації “Розумний дім” пропонує :

  • управління освітленням;
  • управління водопостачанням ;
  • контроль за роботою ліфтів;
  • клімат -контроль ;
  • управління аудіо -відео потоками ;
  • управління контролем доступу ;
  • відеоконтроль ;
  • контроль проникнення;
  • управління прилеглою територією ;
  • диспетчеризація та моніторинг .

Управління освітленням. Світло на сходах і ліфтових холах в темний час доби включається автоматично в черговому режимі , світло загоряється яскравіше тільки в місцях знаходження людей. У темний час доби автоматично висвітлюється фасад будівлі і парковка. Контроль та запобігання протікання води здійснюється в технологічних приміщеннях , в загальних санвузлах будівлі , в зоні басейну і проч. Інформація про витік води в квартирах надходить в диспетчерську . Можлива графічна індикація місця виникнення аварії з визначенням аварійного номера. Контроль за роботою ліфтів відображає положення кожного ліфта на екрані , встановленому у чергового адміністратора . У разі збою в роботі ліфта , на екрані графічно відображається його місце розташування , здійснюється сповіщення адміністратора.

Клімат -контроль. Система дозволяє управляти кліматом , як у всьому будинку , так і в окремих приміщеннях , забезпечуючи злагоджену роботу систем та приладів , відповідальних за клімат (система опалення , тепла підлога , вентиляція, кондиціонування , вологість і т.д.).

Управління аудіо -відео потоками дозволяє транслювати для кожного приміщення індивідуальну композицію , відповідну його цільовим призначенням та створює в ньому особливу емоційну атмосферу. ( В один і той же час у ресторані звучатиме легка фонова музика , в басейні і фітнес -залі – енергійні композиції , а в барі – кантрі) . Наповнити звуком навколишнє готель територію – терасу , літнє кафе , відкриті альтанки , сквер для прогулянок. Причому в кожній з цих зон буде відтворюватися своя , оригінальна , композиція. Відправляти звукові повідомлення в один або декілька номерів Вашого готелю.

Автоматизовані системи контролю та управління доступом (системи СКУД ) – це сукупність програмно -технічних засобів і організаційних заходів на об’єкті призначений для забезпечення санкціонованого входу / виходу людей і в’їзду / виїзду транспортних засобів на охоронювані зони та об’єкти . Система контролю доступу дозволяє фіксувати і обробляти інформацію про кожному проходженні через елемент обмеження доступу , а так же захистити приміщення від несанкціонованого проникнення; здійснювати облік робочого часу співробітників , підвищуючи трудову дисципліну.

Забезпечується відеоконтроль в коридорах і холах будівлі , за прилеглою територією та автостоянкою . У нічний час при надходженні сигналу від датчика руху , встановленого в коридорі , ліфтовому холі або на вулиці консьєрж може зі свого робочого місця (на екрані панелі або комп’ютера) побачити, що відбувається на поверсі або на автостоянці . Будівля оснащується системою охоронної сигналізації , яка інтегрується в загальну систему управління. У випадку несанкціонованого проникнення в підвальні та горищні приміщення , електрощитову , або технічні приміщення здійснюється сповіщення диспетчер.

Система розумний будинок може бути використана для побудови систем диспетчеризації . При цьому з комп’ютера диспетчера здійснюється моніторинг та управління всіма функціями системи .

Поділитися в соц. мережах

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *