Глобальний інтернет очікує зникнення

ib_111778_index

Наступивший рік стане роком відновлення довіри користувачів до безпеки в Інтернеті. До таких висновків прийшли аналітики “Лабораторії Касперського” в процесі аналізу всіх кіберінцідентів 2013 року.

Експерти переконані , що в 2014 році Інтернет в його звичному глобальному розумінні може зникнути , а його місце займуть десятки окремих національних мереж з обмеженим доступом до іноземних ресурсів . За словами головного антивірусного експерта компанії Олександра Гостєва , у користувачів падає довіра до безпеки Мережі в цілому і до окремих інтернет- сервісів зокрема. З усіх опитаних ” Лабораторією Касперського” організацій у світі 91 % хоча б один раз протягом року піддалися кібератаці , а 9 % компаній стали мішенню цільових атак.

Активне використання комп’ютерів і інших цифрових пристроїв відкриває великі можливості для розкрадання даних : в найближчому майбутньому віруси можуть повністю замінити інсайдерську розвідку. “Ми припускаємо , що через весь 2014 червоною ниткою пройде тема відновлення похитнулося довіри користувачів . У прагненні зберегти таємницю приватного життя вони все частіше звертатимуться до сервісів шифрування інформації , – зазначив Олександр Гостєв. – Регулятори зв’язку та Інтернету по всьому світу будуть вводити контроль за піратськими ресурсами і боротися з мережевими злочинами. Популярність хмарних сервісів тільки додасть їм роботи ” .

Експерти галузі вважають , що під тезою забезпечення інформаційної безпеки продовжаться дії , спрямовані на зменшення свободи в Інтернеті. ” У 2014 році вони можуть бути ще не дуже активні . До фільтрації відомих міжнародних ресурсів справа не дійде , – вважає генеральний директор компанії” Облакотека “Максим Захаренко. – Користувачі , як і завжди , будуть приділяти безпеці тільки саме мінімальна увага . Завдання постачальників сервісів – допомогти користувачам не зробити помилок ” .

У 2013 році було багато серйозних інцидентів у сфері інформаційної безпеки. “Це і таргінг атаки , DDOS- атаки російських банків і державних установ , крадіжка даних користувачів з різних організацій , крадіжка грошей користувачів у зв’язку з активністю троянів і ботів для мобільних телефонів , ну і , звичайно ж , гучна історія з викриттями Едварда Сноудена ” , – зазначила консультант з безпеки Check Point Software Technologies Вікторія Носова.

Подiлитися у соцiальних мережах

Share to Google Plus
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex
Коментарi та розмiщення посилань заборонено.

Коментарi закритi.