Троянський кінь Google : настільні додатки Chrome для Mac OS X

0kLknpLO7_oНагадаємо, у вересні цього року компанія Google офіційно представила нове покоління додатків Chrome, які запускаються прямо з робочого столу і можуть працювати автономно в офлайн-режимі без необхідності підключення до Мережі.  З того моменту настільні додатки Chrome стали доступні для комп’ютерів під управлінням ОС Windows і Chrome OS. Тепер же стало відомо, що власники комп’ютерів Mac відтепер також можуть використовувати додатки даного типу.

Після установки подібної програми на панелі Dock з’являється спеціальний лаунчер, який зовні нагадує лаунчер в Chrome OS і іконку для швидкого доступу до додатків в браузері Chrome. Лаунчер дозволяє впорядкувати додатки Chrome і полегшити пошук потрібної програми при потребі. Відзначається, що він також може розрізняти посилання на традиційні інструменти Google (наприклад, Gmail або Google Play Music ) і повноцінні настільні додатки Chrome. 

Незважаючи на те, що багато хто з настільних додатків Chrome більшою мірою нагадують свої онлайнові аналоги – веб-додатки, з якими користувачі звикли працювати за допомогою браузера, є і деякі суттєві відмінності і переваги. Зокрема, вони відкриваються у власному вікні без елементів інтерфейсу браузера Chrome, можуть працювати в офлайн-режимі, крім хмарного сховища Google Drive підтримують збереження даних на локальний диск, а також синхронізуються між різними пристроями користувача. Більш того, вони можуть взаємодіяти з різними апаратними засобами комп’ютера (веб-камерою, портами USB, модулем Bluetooth і іншими підключеними пристроями).

Варто відзначити, що компанія Google виділила для даного типу додатків спеціальний розділ в магазині Chrome Web Store -“Для комп’ютера “.

Подiлитися у соцiальних мережах

Share to Google Plus
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex
Коментарi та розмiщення посилань заборонено.

Коментарi закритi.