IBM розповіла про п’ять нових технологій, які перевернуть наше життя

ibmТехногігант IBM учора підвів підсумки року, опублікувавши традиційний для компанії прогноз «п’яти інновацій, які перевернуть світ протягом п’яти років»

Такі прогнози компанія публікує щорічно. Цього разу компанія заявляє, що майбутні п’ять років пройдуть під знаком «нової ери пізнавальних систем, які дозволять машинам навчатися, робити логічні висновки і бути залученими в повсякденне життя кожної людини», повідомляє Cybersecurity.

«З часом комп’ютери будуть ставати розумнішими, гнучкішими, ширше взаємодіяти з даними, іншими пристроями та людьми, допомагаючи нам приймати резонні рішення на основі всієї інформації, що нас оточує», констатує IBM. Також в компанії говорять, що найближчі п’ять років може змінитися сама парадигма роботи з даними в бізнесі та особистому житті кожного.

Прогнози на майбутню п’ятирічку включають в себе появу « шкільних класів майбутнього», обладнаних, системами, що відстежують і аналізують прогрес кожного школяра, а також допомагають вчителю вибрати найбільш вірний спосіб викладання. «Простіше кажучи, сам клас буде вас вчити. Це просто, але в той же час дивно ефективно», – говорить Берні Мейєрсон, віце-президент IBM з інновацій.

В іншому прогнозі IBM бачи


Що стосується медицини, то тут IBM очікує більш широке впровадження технологій, що спираються на ДНК-аналіз . Подібні методики дозволять не тільки підібрати індивідуальний спосіб лікування, але і

ть появу у великих і малих магазинах розумних електронних асистентів, які допомагатимуть покупцям, а також появу в роздрібних точках продажів систем доповненої реальності.
заздалегідь визначати схильність конкретної людини до конкретного недугу. «Звичайно, ДНК-аналіз не врятує нас від раку чи СНІДу, але він дозволить ефективніше спостерігати за тим, щоб ці захворювання не виникли або виявляти їх на самих зародкових стадіях», – говорить він.
Ще один прогноз пов’язаний з появою так званих «цифрових охоронців» – великих обчислювальних хмар, що захищають користувачів від хакерів шляхом виявлення спроб злому, детектування незвичайної онлайн-поведінки, підроблених сайтів та шкідливого ПЗ. На відміну від традиційних антивірусів ці рішення будуть більш інтелектуальними і централізованими, а інформація про атаки буде ставати миттєво доступною всім користувачам по всьому світу.

Останнє пророцтво – це «розумні міста», де соціальні мережі, смартфони, різні сенсори будуть повністю управляти міським господарством, дорожнім рухом, роботою комунікацій в автоматичному режимі.

 

Подiлитися у соцiальних мережах

Share to Google Plus
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki
Share to Yandex
Коментарi та розмiщення посилань заборонено.

Коментарi закритi.