Розумне місто від компанії Panasonic

Розумне місто від компанії Panasonic

В наш час не часто можна почути заяви про початок будівництва зовсім нового міста. Саме тому одна з ініціатив відомої компанії Panasonic стосовно створення сучасного населеного пункту під назвою Fujisawa Sustainable Smart Town – представляє собою подію світового масштабу. А особливо в тому ракурсі, що мова йде про так зване «розумне місто».

Останнім часом провідні архітектори світу починають мислити не масштабами якихось окремих районів чи будівель, а масштабами великих міст і навіть країн. В якості прикладу можна навести проекти запасного міста для Токіо, найбільшого китайського мегаполісу, кількість населення в якому вже перевищила 50 мільйонів чоловік.

Тепер ще одне місто майбутнього планують побудувати так би мовити з нуля в Японії. Воно буде створюватися на закритій території, яка належить компанії Panasonic. Це біля міста Фудзісава. Згадана компанія виступить в ролі головного інвестора цього проекту, а всього інвесторів буде вісім. Якщо місто Fujisawa Sustainable Smart Town буде збудоване, то його основна особливість буде полягати в тому, що воно стане першим в світі «розумним містом» побудованим з нуля.

Під словосполученням «розумне місто» варто розуміти відразу цілий ряд інноваційних систем, які будуть випробувані в Fujisawa Sustainable Smart Town. Кожен будинок в цьому місті буде оснащений сонячними панелями. Всього передбачено будівництво 1000 будинків.

Вуличне освітлення, вуличний рух, вулична безпека і багато інших сторін життя міста Fujisawa Sustainable Smart Town будуть контролюватися інтелектуальною системою управління, яка працює в автоматичному режимі.

За словами авторів проекту, в місті будуть як офісні центри і медичні установи, так і житлові будинки, школи, магазини, парки, і так далі.

Поділитися в соц. мережах

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *