SCADA система iFIX

st3

SCADA система iFIX – це потужний програмний пакет для реалізації HMI від компанії GE Fanuc Automation . Розробка даного рішення – справа рук компанії Intellution , яка нині входить до складу GE Fanuc Automation . Серія продуктів FIX (абревіатура від Fully – Integrated Control System ) підходить для інтеграції на виробництво будь-якого масштабу і з’єднує в собі всі переваги систем розроблених на UNIX та Windows платформах. SCADA FIX історично включала в себе наступні компоненти:
Серію HMI додатків на клієнт- серверній архітектурі , що реалізують збір , обробку , архівацію , візуалізацію даних , пов’язаних з протіканням технологічного процесу.

VisualBatch – конфігуратор графічного інтерфейсу SCADA систем .
Web Server Internet – середа графічного відображення в реальному часі HMI .
Broadcast Network Internet – система пересилки даних за технологією push .
Paradym – 31 – LCADA конфігуратор для управління програмованими логічними контролерами класу SoftLogic .
PlantTV – додаток для перегляду даних.
IFIX SCADA несе в собі всі переваги більш старої серії програмних пакетів , однак , будується на компонентно – об’єктної архітектурі.
Серед нових модулів варто виділити :
Оновлену серію SCADA / HMI додатків IFIX .
iBatch – додаток для автоматизації серійних стандартних об’єктів управління з великою бібліотекою стандартних блоків і модулів.
iWeb Server Internet – спеціалізований браузер для відображення протікають процесів в технологічному процесі.
iWebCast Internet – оновлена система пересилки даних за технологією push.
Proficy HMI / SCADA iFIX 5.5 – остання версія сімейства систем від компанії GE Fanuc Automation . Розберемося з її основними характеристиками і особливостями. Клієнт -серверна архітектура дозволяє реалізувати масштабованість системи Proficy iFIX (один сервер підтримує від 75 до декількох десятків тисяч параметрів , а так само до 200 клієнтів) , дані не дублюються , кількість серверів і клієнтів не обмежуються. IFIX SCADA включає в себе універсальну середу розробки та виконання системи Workspace , розподілену систему управління тривогами , велику бібліотеку об’єктів. Реалізована підтримка стандартних OPC DA і A & E , ActiveX / DNA , VBA , OLE , COM / DCOM , ODBC , OLEDB , Microsoft VBA , ActiveX , резервування контролерів і мереж.

Автори статті: Сохан О.( 391.sohan.sasha@gmail.com)  Стремякова Е. (391.Stremiakova.Eleonora@gmail.com ), Моргалюк І. (391.morgaliuk.ira@gmail.com)

Посилання: http://autoworks.com.ua, http://www.cioperm.ru/doc_2012/2012_IndaSoft_obzor_Proficy%20iFix.pdf

Залишити відповідь